Szent György Napok 2016
ÁPRILIS 16 – 24.
2016-04-25:
Bonnie Tyler: Úgy tűnt, mindenki eljött a koncertemre


Lehet, hogy Sepsiszentgyörgy egy kisváros, de nekem úgy tűnt, tegnap este mindenki ott volt a koncerten, mondta Bonnie Tyler. A világhírű énekesnő hétfői sajtótájékoztatóján rendkívül baráti hangnemben mesélt karrierje indulásáról, védjegyévé vált rekedtes hangjáról, otthonáról és jövőbeli tervekről.

Az eseménynek a maksai Benke Kúria adott otthont, ahol Bonnie Tyler és csapata készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire. Perceken belül kiderült, a művésznő közvetlen, jó kedélyű és mai napig alázattal, felkészülve áll a színpadra, legyen fellépése bárhol a világon. „Az elejétől a végéig fantasztikus volt a koncert, rengeteg ember eljött, és velem együtt énekelték a dalaimat. Ez mindig nagyon jó érzés” – mondta bevezetőjében az énekesnő.

Érezte a kapcsolatot a közönséggel?

Nagyon is. Amíg a szemem ellátott, csak embereket láttam. Biztos vagyok benne, hogy voltak olyanok közöttük, akik a dalaimon nőttek fel, és láttam kisgyerekeket is az első sorokban, akik a Holding out for a hero-t dúdolták, nekik bizonyára a Shrek rajzfilmekből ismerős a dal. Ők egy más verzióját ismerték meg, de fújják, és ez fontos.

Minek köszönheti kivételesen rekedtes hangját?

Mindig volt benne egy adag rekedtség, de 1976-ban változott meg igazán, amiután egy hangszálműtétnek kellett alávetnem magam. Egyetlenegy slágerem volt akkor, a Lost in France, ezután jött az It’s a heartache. Ezen a két dalon hallható a különbség a hangomon. A lényeg, hogy hat hétig nem szabadott volna beszélnem a műtét után, de ez nekem nagyon nehéz volt. Egy hétfői napon annyira frusztrált voltam, hogy elkezdtem kiabálni és énekelni, ettől rekedtem be végleg. Az első igazi slágerem ezután futott be Amerikában, tehát annyira nem lett rossza hangom. A műtét után a női Rod Stewartnak neveztek. De elmondhatom a történetem?

Természetesen.

15-16 éves koromban előszeretettel énekeltem otthon. Édesapám az akkor nagyon népszerű Top of the Pops című műsor összes adását rögzítette, a kedvenc dalaim szövegeit pedig leírtuk, én meg hajkefével a kezemben, a tükör előtt elénekeltem. Aztán nagynéném azt mondta édesanyámnak, hogy nagyon jó hangom van, indítson el egy tehetségkutatón. A helyi Rugby klubban volt egy verseny, amelyre nagynéném felírta a nevem. Második lettem, ez adta az önbizalmat a folytatáshoz. Hogy tapasztalatot szerezzek, beálltam egy bandába, amelyben három lány és egy fiú énekelt. Másfél évig voltam velük. Aztán hét évig a saját, Imagination nevű zenekarommal zenéltünk helyi lokálokban, amíg fel nem fedeztek Dél-Wales-ben, ahonnan származom. Az első slágerem 1976-ban jelent meg, de már 1969-ben elkezdtem énekelni.

Honnan a rengeteg energiája?

A tegnapi koncert előtt is nyomott volt a hangulatom, de amint felálltam a színpadra és a tömeget megláttam, felemelt, megtöltött energiával. Az energia az emberektől jött, mindig belőlük „táplálkozom”.

Hol él most?

Két helyen élek. Holnap portugáliai otthonomba megyek haza, de Dél-Walesben is lakom. Tulajdonképpen az az elsődleges otthonom, hiszen onnan származom. Több időt töltök Portugáliában, innen egyszerűbb is a közlekedés Európába. Szeretem a dél-walesi tengerparti otthonomat, annak ellenére, hogy az időjárás ott nem annyira jó.

Mik a jövőbeli tervei?

Átlagosan kéthetente vannak fellépéseim, ezért van időm a saját életemre is. Hosszabb turnék az év vége felé lesznek, akkor megyek Németországba, Norvégiába, Svájcba, Angliába, Új-Zélandra és a Fülöp-szigetekre. Nehezen jegyzem meg, hogy holnap éppen hol vagyok, ezért ezt mindig pontosan lejegyzetelem. Annyi hotelben laktam már, hogy az éjszaka közepén, ha kimegyek a mosdóba, nagyon kell figyelnem arra, hogy melyik ajtót nyitom ki, nehogy a bejárati ajtón menjek ki. És talán egyféle lakhelyemnek nevezhetem a rengeteg repülőteret is.

Milyennek találta Sepsiszentgyörgyöt?

Nagyon szép város, kedves és vendégszerető emberekkel. Ezt nem csak mondom, ez tényleg így van. Lehet, hogy kicsi város, de nekem úgy tűnt, hogy tegnap este mindenki eljött a koncertemre.

<< előző cikkvissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 444
© - Szent György Napok 2016 - Szerzői jogvédelem