Szent György Napok 2016
ÁPRILIS 16 – 24.
2016-05-01:
Zenevonat: Újítani lehet, de nem érdemes


„Valójában játszhatnánk új zeneszámokat, de azt tapasztaljuk amerre járunk, hogy igény leginkább a régi slágerekre van” – jelentette ki Karácsony János. Az LGT együttes gitárosa vasárnap, a Szent György Pincében Somló Tamással és Solti Jánossal, valamint Varga Antallal, az Abrazabra együttes vezetőjével, illetve Roy-jal együtt találkozott a médiumok képviselőivel.

Hogy miért volt az a bonyolult megfogalmazás, hogy „LGT slágereket hallhatunk a Zenevonat című produkcióban az LGT együttes legendás zenészeivel, az Abrakazabra együttes kíséretével” arra Varga Antal adott választ: „Ragaszkodtunk, hozzá, hogy nehogy valaki úgy értse, hogy az LGT zenekar fog Sepsiszentgyörgyön fellépni”.

„ Az LGT 4-5 évenként koncertezik, de a Somló, Karácsony, Solti trió szabadidejét azzal tölti, amivel akarja. Jelen esetben, egy nívós produkcióban, vendéggel, kissé másfajta megfogalmazásban, más hangzásban, LGT dalokat játszik” – mondta Karácsony János. „A tapasztalat azt mutatja, hogy a közönség nem vágyik semmiféle új dalra, a régieket akarja hallani. Feketén fehéren kiderült, hogy nincs értelme nekünk kísérletezni, új dalokat bedobni, mert mindenki azt várja, hogy mikor fejezzük már be és fújjuk a régieket. Sok dalunk van, amiket hála istennek ismer a közönség és velünk énekli. Azt gondolom, hogy az így rendben van ” – tette hozzá.

A Zenevonat zárja az idei Szent György Napokat, vasárnap este 9 órától.

vissza a főoldalra következő cikk >>
Oldal megjelenítése: 484
© - Szent György Napok 2016 - Szerzői jogvédelem