Szent György Napok 2016
ÁPRILIS 16 – 24.
Hírek
Zenevonat: Újítani lehet, de nem érdemes
2016-05-01: Zenevonat: Újítani lehet, de nem érdemes

„Valójában játszhatnánk új zeneszámokat, de azt tapasztaljuk amerre járunk, hogy igény leginkább a régi slágerekre van” – jelentette ki Karácsony János. Az LGT együttes gitárosa vasárnap, a Szent György Pincében Somló Tamással és Solti Jánossal, valamint Varga Antallal, az Abrazabra együttes vezetőjével, illetve Roy-jal együtt találkozott a médiumok képviselőivel.


Bonnie Tyler: Úgy tűnt, mindenki eljött a koncertemre
2016-04-25: Bonnie Tyler: Úgy tűnt, mindenki eljött a koncertemre

Lehet, hogy Sepsiszentgyörgy egy kisváros, de nekem úgy tűnt, tegnap este mindenki ott volt a koncerten, mondta Bonnie Tyler. A világhírű énekesnő hétfői sajtótájékoztatóján rendkívül baráti hangnemben mesélt karrierje indulásáról, védjegyévé vált rekedtes hangjáról, otthonáról és jövőbeli tervekről.


Legördült a függöny
2016-04-25: Legördült a függöny

Bár többen várták, és hallani akarták, Antal Árpád polgármester nem kívánt szólni a záróünnepségen és ennek legalább négy oka van. Egyrészt nem tartotta sportszerűnek, hogy miután a szervezésből - önhibáján kívül - kimaradt, mégis ő legyen reflektorfényben. Másodszor nem állt ki a színpadra azért sem, mert túl közel van a választási kampány és ő már bejelentette, hogy indul újabb mandátumért.


Véget ért a banzáj! 8. alkalommal is Ifjúsági udvar a Szent György Napokon
2016-04-25: Véget ért a banzáj! 8. alkalommal is Ifjúsági udvar a Szent György Napokon

​Nyolcadik alkalommal bővítették és színesítették a Szent György Napok programját a HÁRIT és az ECOU Ifjúsági Egyesület által megszervezett programpontok az Ifjúsági Udvarban, amelynek újra Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának udvara adott teret. 


Marosvásárhelyi a legjobb együttes
2016-04-22: Marosvásárhelyi a legjobb együttes

A marosvásárhelyi Kevin & The Roots együttes nyerte a diákegyüttesek idei találkozóját. A nagydíj mellé ezer lej jár stúdiófelvétel elkészítésére. A második helyen a sepsiszentgyörgyi Domination, a harmadikon pedig a gyergyószentmiklósi The Blast végzett.


SZENT GYÖRGY NAPI TOMBOLA 2016
2016-04-25: SZENT GYÖRGY NAPI TOMBOLA 2016

A 25. Szent György Napok tomboláinak nyertes számait a Főszínpadon a zárókoncert előtt sorsolták ki. A nyertesek a nyertes szelvény felmutatásával a sepsiszentgyörgyi Városimázs irodában jelentkezhetnek a nyereményekért 2016. május 4-ig. A pótszámokat tartalmazó füzetek tulajdonosai a jelentkezés sorrendjében választhatnak a május 4-e után megmaradt nyeremények közül.


Átadták a Pro Urbe-díjat
2016-04-24: Átadták a Pro Urbe-díjat

A 25. Szent György Napok zárónapján, vasárnap ünnepélyes keretek között adták át az idei Pro Urbe-díjat a Bod Péter Megyei Könyvtár dísztermében. Sztakics Éva alpolgármester emlékeztetett, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata 1997-ben hozta létre a Pro Urbe-díjat, és a kitüntetéssel azoknak a személyiségeknek a munkáját köszöni meg, akik a várost és annak lakóit mindenkor a legjobb tudásuk szerint szolgálták önzetlenül, „pénz és taps” nélkül.


„Eddig ez volt az év koncertje” – Pokolgép interjú
2016-04-24: „Eddig ez volt az év koncertje” – Pokolgép interjú

Utánozhatatlan zenével és eszméletlen bulival koronázta meg a szombat estét a Pokolgép a Szent György Napok Főszínpadán. A jócskán veterán együttes több mint kétórás, intenzív Pokolgép-élménnyel köszönte meg a közönségnek azt, hogy a kései időpont és a nem éppen kedves időjárás ellenére is teljesen megtöltötték a rendelkezésre álló teret. Az interjú alanya Tóth Attila énekes szerint „eddig ez volt az év koncertje”.


Elefántdübörgés 37 év után
2016-04-24: Elefántdübörgés 37 év után

A magyar zenetörténet legendás együttese, az Európában egyedülállóként 37 éve változatlan felállásban játszó Karthago igazi zenei csemegét nyújtott szombat este a Főszínpad előtt, mellett és mögött tolongó rajongóknak, akik a „császti lászti, császti lászti, Karthago gumi lászti” üdvrivalgást egy emberként skandálták.


A Tárkány Művek és a gasztronómia
2016-04-24: A Tárkány Művek és a gasztronómia

A Kultúrkert udvarán délután 18 órától a Tárkány Művek dalaitól volt hangos a nézőtér. Felcsendült a jól ismert Úgy szeretlek című népdalra épült ének, és a közkedvelt Csiririp is. A zenekar alapítóját, Tárkány-Kovács Bálintot kérdeztem jövőbeli terveikről, és egyúttal a gasztronómia, mint zenei téma,  határait is érintettük.


Táncházat vitt a színpadra a Tükrös zenekar
2016-04-24: Táncházat vitt a színpadra a Tükrös zenekar

Eredeti hangzásvilág, táncházi környezet, élő hagyományőrzés. Ilyen kínálattal lépett fel a Kultúrkert pódiumára a Tükrös zenekar. A jórészt veterán zenészekből álló formáció a népzene könnyed és friss  érzésével feledtette el az előadás hangulatába befurakodó esőt. Az öt előadó szemmel látható jókedvével és rutinjával alátámasztott széles repertoár, értő közönségre talált a szentgyörgyiekben. A zenekar belső világába a zenekar hegedűse Koncz Gergely avatott be minket.


Pajzán gyógyszer
2016-04-24: Pajzán gyógyszer

Aranyfészek, aranymadár címmel tartott mesemondó estet szombaton a Borudvarban Szabó Enikő meseterapeuta, akit gitáron Kakasi Zsolt kísért. Hogy a somolygó közönség a pajzán mesékbe pirult-e bele vagy csak a finomabbnál finomabb boroktól lett pirospozsgás az arca, senki meg nem mondhatja biztosan.


A mese emberségre tanít - Beszélgetés Berecz András mesemondóval
2016-04-24: A mese emberségre tanít - Beszélgetés Berecz András mesemondóval

Berecz András meséit, történeteit és népdalait hallhattuk, szombaton, 18 órától az sepsiszentgyörgyi Unitárius Templomban. A meséket sajátos mimikával, gesztusokkal kiegészítő mesemondóval beszélgettem. Kérdéseimben a mese fontosságát, szerepét jártam körül.


Az egónk és a játék tartja össze a zenekart - Chop Snobs interjú
2016-04-23: Az egónk és a játék tartja össze a zenekart - Chop Snobs interjú

Sajátos hangulattal és összetett hangzással mutatkozott be a Chop Snobs a Szent György Napok főszínpadán. Bár az együttes még rövid ideje alkot ebben a formációban, a tagok több éves tapasztalata és rutinja sikeresen teremtette meg a könnyed, mégis igényes zenei atmoszférát. A kérdésekre a zenekar frontembere Tasnádi Miklós válaszolt.


Margaret Island: hamarosan jön az új lemez!
2016-04-23: Margaret Island: hamarosan jön az új lemez!

A Margaret Island elárasztotta az Ifjúsági Udvarban összegyűlő fiatalokat boldogsághormonokkal. Közvetlenül az előadás után egy gyors interjút kértem a banda tagjaitól, akik mosolyogva fogadtak.


Kalapács a csiszolt kőkorszakból
2016-04-23: Kalapács a csiszolt kőkorszakból

Hagyományos használati tárgyakkal, mezőgazdasági, ipari és konyhai  eszközökkel ismerkedhettek meg azok, akik megtekintették az Árkosi Tájmúzeum gyűjteményéből származó kiállítást a Testvértelepülések utcájának bejáratánál, a saroképületben. Bálinth Zoltán gyűjtő elmondta, olyan tárgyakat hozott el, melyek „első ránézésre nem annak tűnnek, amik”.


Megvan a világrekord!
2016-04-23: Megvan a világrekord!

A 25. Szent György Napok keretében Orbán-Barra Gábor megdöntötte egy keréken való helyben ugrálás világrekordját. A sepsiszentgyörgyi triálkerékpáros a tervezett 555 helyett 561-et ugrott, ezzel a teljesítménnyel 66-al szárnyalta túl az érvényben lévő világrekordot (495).


26. Gáll Lajos Futónap a Szent György Napokon
2016-04-23: 26. Gáll Lajos Futónap a Szent György Napokon

Ha szombat, és reggel 10 óra, akkor Gáll Lajos Futónap. A Szent György Napoknál egy évvel idősebb rendezvény már 26. alkalommal került megrendezésre. A sportkedvelők, szaladók idén is szép számban vettek részt a közös szaladásban, kicsiktől felnőttekig. Interjú alanyom, Lukács Tamás volt, a futóversenyek szervezője, és egyben a Gáll Lajos Futókör vezetője.
  [1]   [ 2 ]   [ 3 ]   [ 4 ]   [ 5 ]   [ 6 ]  
© - Szent György Napok 2016 - Szerzői jogvédelem